SZABADSÁG KALKULÁTOR

"Ahhoz, hogy felfedezzünk
egy új kontinenst,
készen kell lennünk arra,
hogy elveszítsük
a part biztonságát."
- Brian Tracy

Job-Center Személyzeti Tanácsadó IrodaSZABADSÁG KALKULÁTOR

Szabadság kalkulátor, szabadnapok száma

 

Számolja ki, mennyi szabadnap jár Önnek

Néhány alapvető adat megadásával a szabadság kalkulátor segítségével könnyen kiszámolhatja hány napot tölthet szabadsággal az idei évben.
A munkaviszony alapján kötelezően járó fizetett szabadság változatlanul alapszabadságból és pótszabadságból tevődik össze. Az alapszabadság a munkavállalónak alanyi jogon jár, ez egységesen 20 nap.

A pótszabadság kiszámításánál a szabadság kalkulátor ezeket is figyelembe veszi.

  • A munkavállalónak életkorától függően pótszabadság jár.
  • A 16 év alatti gyermekek után is járnak további szabadnapok, egy gyermek után 2, két gyermek után 4, kettőnél több gyermek után összesen 7.
  • A dolgozó eldöntheti, hogy ő, vagy házastársa szeretné igénybe venni a gyermekek után járó pótszabadságot.
  • a fogyatékkal elő gyermeket nevel a dolgozó, további két nap pótszabadság jár neki évente.
  • A fiatal munkavállalóknak évente 5 munkanap pótszabadság jár, utoljára abban az évben, amelyben a tizennyolcadik életévüket betöltik.
  • A föld alatt állandó jelleggel, vagy az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát dolgozó munkavállalónak évenként öt munkanap pótszabadság jár.
  • A súlyos látáskárosult munkavállalónak további 5 szabadnap jár.

A szabadság kiadásának körülményei

Ha a dolgozó az adott cégnél év közben áll munkaviszonyba, az év végéig munkában eltöltött idő arányában jár a szabadság. A szabadság kalkulátor természetesen a bevitt adatok alapján az időarányosan járó napokat is kiszámolja. Amennyiben a munkaadó és munkavállaló között nem születik egyéb megegyezés, a munkavállaló részére legalább 14 nap egybefüggő szabadságot ki kell adni, amennyiben a munkavállaló ezt az igényét a szabadság tervezett megkezdése előtt minimum 15 nappal jelzi a munkaadó felé.


Job-Center Személyzeti Tanácsadó Iroda - Szabadság kalkulátor