Önéletrajz minta, önéletrajz minta letöltés, szakmai önéletrajz

Önéletrajz minta, szakmai önéletrajz. Angol nyelven is.


Hogyan írjunk jó önéletrajzot?
Szakmai önéletrajz minta +1 tipp amivel biztosan csábító lesz a munkáltató számára!

Milyen a jó önéletrajz?

 • Hogyan kezdjek hozzá az önéletrajz megírásához?
 • Mit írjak bele és mi az ami ronthatja az esélyeimet?
 • Milyen hosszú legyen egy szakmai önéletrajz?

Pontosan ezen és hasonló kérdések miatt született meg ez az oldal.
Végigvettük azokat a kérdéseket, melyeket a legtöbb pályázó feltett. Reméljük, hogy sok segítséget nyújtanak majd a pályázatok útvesztőjében.

1. Milyen a jó szakmai önéletrajz külalakja?

Az önéletrajz minden példánya legyen eredeti.
Fontos, hogy önmagában felhívja a figyelmet, de kerülje a túlzásokat! Ne használjon rikító vagy különös színű papírt, használjon fehéret vagy annak az árnyalatait (pl. tört fehér, pasztellszürke…)Az önéletrajz legyen lényegre törő és tömör (leginkább 1 oldal, ha mégis kitolódik több oldalra, a munkatapasztalatok mindenképp az első oldalon szerepeljenek)

Géppel írjuk és lézer- vagy tintasugaras nyomtatón nyomtassuk ki! Felmerült az a kérdés is, hogy mi a teendő, ha kézzel írott önéletrajzot kérnek? Ebben az esetben nagy valószínűséggel grafológus vagy grafológiában jártas szakember fogja "megvizsgálni" a jelentkezésünket. Javasoljuk, hogy tegyen eleget a kérésnek, hogy ne csökkentse esélyeit, de feltétlenül küldjön géppel írott önéletrajzot is (könnyebben áttekinthető).

2. Milyen a jó szakmai önéletrajz tartalma?

A következőkben bemutatunk egy általunk kedvelt, úgy nevezett funkcionális szakmai önéletrajzot. Ez egy jól áttekinthető forma.

>> Önéletrajz minta letöltés <<

>> Angol önéletrajz minta letöltés <<

Most menjünk végig az önéletrajz egyes pontjain!

Képzettségi adatok:

A jelenből kiindulva kronologikus sorrendben kell feltüntetni a szakmai képesítést/képesítéseket (iskolák, tanfolyamok…)

Szakmai tapasztalat:
A jelenből kiindulva kronologikus sorrendben kell feltüntetni a szakmai tapasztalatokat. Kezdje a cég megjelölésével, ezt kövesse a pozíciója, amit a cégnél betöltött, végül a feladatai, melyeket ellátott. A cégeket a feladatok és felelősség érdekli. Legyen tárgyilagos, ne vesszen el a részletekben! Emelje ki félkövér betűvel a betöltött pozícióit!

Nyelvismeret és a számítógépes ismeret:
Itt kerül(nek) tételesen felsorolásra a nyelvek, az azokból szerzett nyelvvizsgák, esetlegesen a gyakorlati ismeret. A számítógépes programok ismeretét szintén itt kell feltüntetni az önéletrajzban.

Személyes adatok:
Az érdemi elbírálásnál másodlagos adatok, ezért kisebb betüvel láblécben vagy fejlécben is szerepeltethetjük- helyet is megtakarítva. A telefonszám, és e-mail cím ne jelenlegi munkáltatójának adatai legyenek, hanem privát elérhetőségei. Az e-mail címe pedig lehetőleg tartalmazza a teljes nevét!

A hobbik leírásánál van még lehetőség "kiugrani" a többi pályázó önéletrajza közül: jó benyomást kelt a csapatsport és lehet, hogy egyezik a hobbija leendő főnökével is. :)

A szakmai önéletrajz bővíthető az alábbi pontokkal is:

Jelentkezés célja:
Itt kell megjelölni tömören azt a beosztást, amit szeretne betölteni. Ha az új beosztás és az Ön eddigi pályafutása nem teljesen fedik egymást, hangsúlyozza az értékeit, eredményeit, amit a kívánt pozícióban hasznosíthatna.

Képességek:

Itt kell tételesen felsorolni a személyes jellemzőket, tudást, tapasztalatot, melyek megkülönböztethetik a többi jelölttől. Kerülje az elcsépelt tulajdonságokat, mint: jó kommunikációs készség, megbízhatóság. Találjon ki igazán Önre jellemző egyedi tulajdonságot, melyek pozitívak a megpályázott állással kapcsolatban.

Fontos, hogy az önéletrajz ne tartalmazzon hamis adatokat, információkat! Ezek úgy is kiderülnek.

3. Az önéletrajzok leggyakoribb hibái:

 • Túl hosszú önéletrajz (két oldalnál több)
 • Túlrészletezett önéletrajz (felesleges feladatkörök, túlságosan személyes információk feltüntetése….)
 • Felesleges információkkal kezdődik (mindig a jelenlegi munkahellyel kezdjük a szakmai pályafutást)
 • Helyesírási hibák!

4. Fényképes önéletrajz - bérigény az önéletrajzban

Ha fényképes önéletrajzot kérnek, akkor egy igazolványképet illesszen bele önéletrajzába a felső sarokba. A kép nagysága ne legyen nagyobb másfél-két centinél, és kizárólag igazolvány kép jellegű legyen. Ha az álláshirdetésben nem kérnek fényképet, akkor nem javasoljuk a fényképes önéletrajz küldését, hiszen a szubjektív benyomások akár negatívan is befolyásolhatják az elbírálót.

Bér megjelölés: Csakúgy, mint a fénykép csatolásnál, itt is csak akkor írjon összeget, ha kérik. Tény, hogy a részletes feladatot még nem ismeri, sem a körülményeket, melyek befolyásolhatják igényét, ám egy "tól-ig" nagyságrendileg meghatározott összeget érdemes megjelölni. Ha mindenképp kerülni szeretné a bér megjelölést, akkor írja meg a kísérőlevelében indokát, hogy miért hagyta ki!!! (Ha nem ír sem összeget, sem indokot, az nem vet jó fényt Önre, hiszen már a pályázat során "ellenkezik" leendő munkáltatójával)

+1 tipp amivel biztosan csábító lesz önéletrajza a munkáltató számára

Nem csak vezetőknek, hanem az alsóbb szinten pályázóknak is feltétlenül javasoljuk, hogy önéletrajzába írjon sikereiről, elért eredményeiről! Mindenkinek kell, hogy legyen olyan tevékenysége pályafutása során, amire büszke lehet. Sorolja fel a feladatok részletezésénél, a munkakör megnevezése alatt! Konkrétabban ilyenekre gondoltunk, mint pl.:


Elért sikere(i)m:

 • általam/csapatom által elért forgalomnövekedés 140%,
 • 2 nagyszabású rendezvény sikeres megszervezése, mely 20%os bevétel növekedést hozott
 • 4 projekt egyidejű vezetése/részvétel és határidőn belüli lezárása
 • új ügyfelek számának növekedése 125%
 • ügyfélpanaszok számának csökkentése 45%-kal
 • pontos kimutatás és prezentáció készítése határidő előtt, mely feladat nem volt betervezve

Ne essen túlzásba sem! 1-2 eredmény munkakörök szerint elegendő! Belátható, ha egy kicsit is megpróbálja vállalkozói szemlélettel vizsgálni önéletrajzát, ez az egyik legfontosabb tényező munkáltatója számára.

További szakmai önéletrajz minta:

>> Europass önéletrajz minta <<
(részletes ismertető, sablon, és kitöltési útmutató)

Ha elkészült önéletrajzával, töltse fel adatbázisunkba!

Tekintse meg aktuális
állásajánlatainkat, és ha épp nem talált megfelelő pozíciót, akkor jelentkezzen adatbázisunkba, hogy egy későbbi lehetőség során ajánlatot tehessünk Önnek!

Nincs szükség regisztrációra, vagy unalmas űrlap töltögetésre! Az elkészült önéletrajza számunkra elegendő!

Sok szerencsét a pályázáshoz!

Job-Center Személyzeti Tanácsadó Iroda

Önéletrajz minta - szakmai önéletrajz - angol önéletrajz


 

Top 10 állás

Összes állásajánlat ››
Munkavállalóknak
Feliratkozás hírlevélre
Hirdetés
Egyéni keresés


Job-Center Személyzeti Tanácsadó Iroda - budapesti állásajánlat - megyei állásajánlat - külföldi állásajánlat